Met Read2You naar Read2Me! (2021-2022)

Schooljaar 2020-2021 was het tweede coronajaar; het tweede jaar thuisonderwijs, gesloten bibliotheken en afgelaste activiteiten. Ook de Voorleeswedstrijd Read2Me! moest gepauzeerd. We konden vorig schooljaar dus niet op zoek naar de beste voorlezer van de brugklas. Maar we kunnen jongeren wél helpen om betere (voor)lezers te worden. Lessenreeks Read2You laat brugklassers luisteren, schrijven, lezen en voorlezen.

Download de flyer

Image
Het boek Stapelbedbroers

In samenwerking met schrijver Koos Meinderts ontwikkelt Stichting Lezen een uniek aanbod voor scholen, dat ingezet kan worden in de brugklas. In de korte multimediale lessenreeks staat het boek Stapelbedbroers centraal, dat medio september verschijnt. De vier lessen zetten docenten naar eigen inzicht en op verschillende momenten in de klas in.

Wat leren jongeren met Read2You?

In deze compacte lessenreeks luisteren jongeren naar een deel van het verhaal, voorgelezen door de schrijver. Staan ze stil bij het schrijven van een verhaal en hoe een auteur dat doet. Leren ze meer over het kiezen en lezen van boeken. En ontdekken ze hoe je goed kunt voorlezen. Daarmee is Read2You direct een opmaat voor de volgende voorleeswedstrijd Read2Me!, die in november/december op de scholen start.
_

Read2You bestaat uit:
  • Online leerlingentool 
    voor brugklassers (via QR-code)
  • Instructie voor docenten
  • Instructie voor bibliotheken

Het aanbod gratis in te zetten in de brugklas van middelbare scholen. En te downloaden via deze webpagina.

TIP voor bibliotheken

Haal ook het gloednieuwe boek Stapelbedbroers snel in huis!
NBD Biblion biedt het boek vanaf maandag 13 september aan via de service Express Titels. Bekijk de mogelijkheden.

.

https://my.klc.world/blog/IR9LV/

Een kijkje achter de schermen bij de opnames met Koos Meinderts.