Met Read2You naar Read2Me! (2021-2022)

Het tweede coronajaar; het tweede jaar thuisonderwijs, gesloten bibliotheken en afgelaste activiteiten. Ook de Voorleeswedstrijd Read2Me! moest gepauzeerd. We konden dit jaar dus niet op zoek naar de beste voorlezer van de brugklas. Maar we kunnen jongeren wél helpen om betere (voor)lezers te worden. Lessenreeks Read2You laat brugklassers luisteren, schrijven, lezen en voorlezen.

Download de flyer

Image
Het boek Stapelbedbroers

In samenwerking met schrijver Koos Meinderts ontwikkelt Stichting Lezen een uniek aanbod voor scholen, dat ingezet kan worden in de brugklas. In de korte multimediale lessenreeks staat het boek Stapelbedbroers centraal, dat medio september verschijnt. De vier lessen zetten docenten naar eigen inzicht en op verschillende momenten in de klas in.

Wat leren jongeren met Read2You?

In deze compacte lessenreeks luisteren jongeren naar een deel van het verhaal, voorgelezen door de schrijver. Staan ze stil bij het schrijven van een verhaal en hoe een auteur dat doet. Leren ze meer over het kiezen en lezen van boeken. En ontdekken ze hoe je goed kunt voorlezen. Daarmee is Read2You direct een opmaat voor de volgende voorleeswedstrijd Read2Me!, die in november/december op de scholen start.

_

Read2You bestaat uit:
  • Multimediale lessenreeks
    voor brugklassers
  • Instructie voor docenten
  • Instructie voor bibliotheken

Het aanbod is vanaf september 2021
inzetbaar in de brugklas van
middelbare scholen. En is gratis
beschikbaar via deze webpagina.

Een kijkje achter de schermen bij de opnames met Koos Meinderts.