Informatie voor Bibliotheken

Bibliotheken zijn het fundament van Read2Me!. Al meer dan 65 bibliotheken door het hele land zijn betrokken bij de voorleeswedstrijd voor brugklassers. Doet jouw bibliotheek nog niet mee? Meld je aan via jouw POI.

Door mee te doen geef je concrete invulling aan de dienstverlening voor het voortgezet onderwijs. Zo profileer je de bibliotheek als spil in het netwerk door vo-scholen met elkaar in contact te brengen. Daarnaast stimuleer je met deelname aan Read2Me! het leesplezier van brugklassers, werk je aan de leesbevordering bij jongeren en toon je ze wat de bibliotheek voor ze in petto heeft.

Wat kun je als bibliotheek doen?
  • Onderzoek welke scholen in jouw werkgebied geïnteresseerd zijn om mee te doen aan Read2Me!.
  • Lever – in overleg – een interessante collectie boeken aan de deelnemende scholen.
  • Help de scholen bij het organiseren van de klassen- en/of schoolronde.
  • Organiseer de voorleeswedstrijd op lokaal niveau in februari.

In het downloadcenter vind je alle benodigde materialen. Hier vind je de complete toolkit en de handleiding. Ook het inschrijfformulier voor scholen kun je hier vinden. Vraag een inlog aan bij de contactpersoon van jouw POI.

Bezoek het downloadcenter

Jonge vrouw leest boek in bibliotheek
Boekentips voor de landelijke finale

In de voorrondes mogen de leerlingen voorlezen uit alle jeugdboeken. Ze kiezen dan een boek dat qua belevingswereld en niveau bij hen past. Voor de landelijke finale geldt de voorwaarde dat het boek moet passen bij de vensters van de historische canon. Kijk op jeugdbibliotheek.nl of canonvannederland.nl voor tips om de leerlingen goed te begeleiden bij het kiezen van hun voorleesboek.