Boekentips

Om goed voor te kunnen lezen heb je een boek nodig dat goed bij je past. Een boek dat je zo leuk vindt, dat je het helemaal wilt lezen én dat je erover wilt vertellen tegen je vrienden. Om erachter te komen welk boek echt iets voor jou is, gebruik je één van de websites hieronder. Je kunt natuurlijk ook altijd tips vragen aan je docent of in de bibliotheek. Laat jouw boek altijd even aan je docent zien, dan weet je zeker dat het een goede keuze is.

Voor docent en bibliotheek:
In de schoolronde, de bibliotheekronde en de provinciale ronde lezen de leerlingen voor uit een boek dat qua belevingswereld en niveau bij hen past. In de landelijke finale geldt een extra regel. Dan moet een leerling voorlezen uit een boek dat past bij de historische canon. Dit hoeven niet persé boeken te zijn die rechtstreeks van de website van de canon afkomen. Het mogen ook boeken zijn die passen bij een van de vensters van de canon. Het is altijd belangrijk leerlingen goed te begeleiden bij het kiezen van hun voorleesboek.

Boekentips voor de landelijke finale
Voor de landelijke finale zullen de finalisten dus in sommige gevallen een nieuw boek moeten kiezen. De bibliotheek kan hierbij helpen! Je vindt ook tips op jeugdbibliotheek.nl en via entoen.nu.